Gratismakeup.se

Gratis presentkort

Samla poäng genom att delta i kampanjer och erbjudanden, som sedan kan växlas in mot presentkort. Börja redan idag!

Bli medlem Få 5 000 poäng i bonus direkt!

Miichan11: YAAY :3 'happy' tack gratismakeup ! :'d

Foundation

Att tänka på när du köper foundation:
Köp en foundation som har samma ton som din hud, eller lite ljusare. Köp aldrig för mörk ton, eftersom det kommer göra att du ser översminkad och onaturlig ut. Be gärna om hjälp i affären så kan de hjälpa dig hitta rätt ton!

Användning:
Foundation används för att jämna ut huden, täcka över den lite och göra så du ser snyggare ut.

1. Innan användning kan du ta på en ansiktskräm, som kommer att göra att din hud blir mjuk och du får ett finare resultat. Låt krämen gå in i huden en liten stund innan du börjar.
2. Har du finnar eller mörka ringar under ögonen kan du behöva täcka över dem med en concealer eller ett täckstift innan du börjar med själva fondationen.
3. Ta lite foundation på en svamp eller en så kallad foundation-pensel. Ta inte för mycket eftersom det kommer då att bli kletigt, ta istället lite i taget.
4. Börja lägga på foundation från insidan av ansiktet, vid näsan, och arbeta utåt. Har du en svamp kan du "dutta" på din foundation. Ta i hela ansiktet.
5. När du kommer till hakan ska du vara försiktig, så att du inte får en så kallad "fjortis-linje", alltså att det blir en skarp linje där du har slutat. Detta händer oftast bara om du har en för mörk foundation.

Tips inskickad av byggarebob, den 16 juni 2010

Använder du svamp så se till att byta ut den ofta, var eller varannan dag. Dels för att svampar är riktiga bakteriahärdar, dels för att en svamp kan suga åt sig nästan en halv flaska flytande foundation. Kom ihåg att alltid arbeta flytande foundations jäms med håret i ansiktet.

Använder du mineralfounadtion (i puderform). Applicera lite puder på borsten, skaka av överflöd (blås inte, det bildar bakterier). Applicera sedan pudret på huden i cirkulerande rörelser. Börja här utifrån & arbeta dig inåt. Kom ihåg att lite räcker länge!

Tips inskickad av dinkaru, den 12 juli 2010

Om du inte hittar någon perfekt fondation köp två stycken, en ljusare och en lite mörkare.
Blanda ihop på handryggen och vips så har du din perfekta fondation! :)

Tips inskickad av idaa1, den 29 juli 2010

Innan du har på foundation ska du göra rent ansiktet med ett ansikts vatten och sedan använda en återfuktnings kräm.
Låt krämen lägga sig i huden och använd sedan en bra svamp/borste för att få ett jämt lager av foundation i ditt ansikte.

Tips inskickad av 19anja95, den 1 augusti 2010

När man tar foundation så är det viktigt att man tar lite liite foundation på svampen och arbetar ner mot halsen, för att man inte ska få en "fjortisrand" vilket ser sjukt ut.

Tips inskickad av evvesweet, den 2 augusti 2010

Viktigt att tänka på när man applicerar foundation:

När man tar foundation så är det viktigt att man tar lite liite foundation på svampen och arbetar ner mot halsen, för att man inte ska få en "fjortisrand" vilket ser sjukt ut.

Tips inskickad av evvesweet, den 2 augusti 2010

Hitta rätt foundation, inte för mörk och inte för ljus!

1. Rengör ansiktet och återuppfukta det med huskräm.
2.lägg ett tunt lager foundation
3. Lägg i hela ansiktet och var FÖRSIKTIG vi HALSEN!! Så att du inte vad det kallas " Fjortis randen! "
4. Lägg på lite mascara, börja från "roten" och uppåt, då får du längre fransar! flirtiga fransar får du med lite mer svart mascara typ " drama black "
5. VOILA!! redo för att gå ut!

Tips inskickad av silverpanda, den 21 augusti 2010

Jag tycker det blir bäst om man först smörjer in huden med en fet lotion, ett ganska tjockt lager.
Det ska inte vara för mycket, utan lite mer än vad du tar i vanliga fall. Sedan tar du concealer under ögonen, på ögonlocken (om du har väldigt synliga blodkärl), över finnar och andra "skavanker".
När du börjar med din foundation, ska du först börja vid näsan och sedan gå ut på kinderna, ner på hakan, över ögonen och upp vid pannan.
När du är klar med det Är det fint om man fixerar det med puder. Resultatet blir jättebra om du har ett mineralpuder, men det blir även fint med ett vanligt!

SVAMP ELLER FOUNDATIONBORSTE?
Jag röstar på foundationborste!
Svampen "snor" väldigt mycket foundation av dej, som sedan sjunker in i den och bildar bakterier. Om du använder svamp är det viktigt att tvätta den ofta eller byta ut den.
Foundationborsten är bra, och det bli jämt.
Den är dock dyrare än en vanlig sminksvamp, men jag tycker det är värt det!

Tips inskickad av Idamed2a, den 24 augusti 2010

Hade väldigt mycket problem innan med att min foundation blev fläckig fort, eller började blänka mycket.
Började använda Lumene's Matifying primer. Riktigt bra, och gör att foundationen sitter kvar, och att pudra över ansiktet och en liten del av halsen efter man sminkat sig med mattande puder gör att sminket sitter på mycke längre !:D


Tips inskickad av Dankowska, den 10 september 2010

Det gäller att välja rätt foundation för din hudtyp och hudton, en oljebaserad om du är torr i hyn och en vattenbaserad om du är fet i hyn. När du testar foundation är det bra att testa på käklinjen, ser du inte färgen? då har du hittat rätt nyans! Börja med hudvården,tvätta dig noga och smörj in dig. När du ska applicera din foundation gäller det att inte ta för mycket, då blir det bara grötigt och svårt att arbeta ut. Börja i mitten av ansiktet och arbeta utåt för ett jämnt resultat. Lägg foundationen med pensel, det blir både finare och är mer hygieniskt än fingrar och svampar. En annan bra sak med pensel är ju att den inte suger åt sig en massa foundation vilket svampen gör. Sedan får du inte glömma att lägga puder för det är det som får foundationen att sitta eftersom den fixerar.
Lycka till!

Tips inskickad av Oliwia93, den 12 september 2010

Har du problemet att din foundation aldrig håller längre än några timmar? Då kan det bero på att du använder en fuktkräm under som är oljebaserad och en foundation som är vatten baserad! Vatten och olja har aldrig varit något stort fan av att blanda sig så såklart kommer inte sminket kunna sjunka in i huden utan bara glida runt och till slut försvinna!

Tips inskickad av Makeupbyjuli, den 15 september 2010

ett tips är att alltid avsluta med lite puder så får man ett mattare resultat, men ta INTE för mycket! Det ska inte synas mer än att det blir lite mattare

Tips inskickad av Frustration, den 16 september 2010

Tänk på att inte bara ha foundation på ansiktet för du kan man få en så kallad "fjortis rand" och det är inte snyggt. Undvik detta genom att sätta på halsen också.

Tips inskickad av MizzOnline, den 23 september 2010

ett tips är att använda en foundation borste/pensel det är mkt bättre än svampar för dom suger åt sig väldigt mycket så vips har du slösat en tredje del av flaskan

Tips inskickad av Fjortiwz, den 26 september 2010

jag har ett litet tips om hur man ska sätta på foundationen !!
om man tar lite vatten på fingrarna innan man ska smeta på krämen så glider man bättre och det blir jämnare enligt mig !!

lycka till alla smink glada tjejer ( och anske killar )
XDXD;)

Tips inskickad av Renee97, den 3 oktober 2010

jag brukar sätta en underlagskräm innan jag lägger på vanlig foundation det brukar täcka och det blir proffesionell sminkning

Tips inskickad av sara75, den 25 oktober 2010

andvän alldrig för mycket foundation det blir bara fult ha bara 1-2 lager så blir det sjukt snyggt tror mig!

Tips inskickad av lovekiller, den 26 oktober 2010

när du ska applicera din foundation, dutta med en foundation pensel/borste, istället.. för annars om du drar penseln/borsten som sträck är det lätt att det blir ränder så ta ett lager med duttande över hela hyn. [ta en klick foundation på penseln/borsten] inte för mycket dock. gör ända ner mot halsen också.

Tips inskickad av BINEBROFELDT, den 11 november 2010

när du lägger fundation på ansiktet så ska du INTE använda svamp/händerna, använd hellre borste;)

Tips inskickad av zee, den 9 december 2010

Innan jag lägger min foundation så använder jag alltid först en counsealer under ögat. Sedan tar jag lite ansiktskräm och lägger på ovansidan av handen, och sedan en klick med min foundation, sen blandar jag och lägger ut det över ansiktet med fingrarna. Så blir det bäst för mig ^^

Tips inskickad av ewelinah, den 10 december 2010

Jag personligen tycker det är så grymt vackert med ljus hy, använder alltid den ljusaste nyansen x3
Men mitt tips är att alltid dölja t.ex finnar med en concealer, sedan lägga på foundation (ABSOLUT INTE MED FINGRARNA, KÖP EN SVAMP!) och avsluta med ett bra puder!
Perfekt hy, ja tack! ;D

Tips inskickad av TillaBell, den 13 december 2010

blanda foundation & en lätt & återfuktande body lotion i en liten burk. använd sedan detta som foundation så blir inte huden lika igentäppt & man känner sig mycket frächare :)

Tips inskickad av ccnj, den 21 december 2010

För att det inte ska bli en kaka i ansiktet använder jag bara foundation på de ställen jag behöver det så att säga, ungefär som med en conceler. detta gör att man ser fräsch och naturlig ut, trots att man bara täckt sina synliga skavanker! Funkar utmärkt!

Tips inskickad av igc, den 29 december 2010

Använd primer innan du lägger foundationen för ett bättre och längre sittande resultat!

Tips inskickad av riewsen, den 5 januari 2011

använd en primer innan du lägger på din foundation!
då håller det mycket längre :)

Tips inskickad av eemmamarias, den 15 januari 2011

för att få en jämn och fin yta på sin make är det av största vikt att man börja på ren hy!! tycker att man kan se att många fuskar med att tvätta bort gammalt smink och det ser bara ofrächt ut.

1. tvätta ansiktet med någon rengörings produkt. Apoteket har fina grejer.

2 åter fukta med ansiktscreme och inte oljiga produkter. låt torka till.

3. använd en primer! det skall vara ett lätt, tunt lager.

4. På med din foundation, som kommer flyta ut fint och lägga sig slätt mot ansiktet. Nu är det bara att sminka vidare.

jag tycker personligen att basen, det vill säga rengöring, primer och ett tunt lager foundation är det viktigaste för en fin make up, vare det är en diskret vardags make eller en glammig kvälls make :=)

Tips inskickad av melinn, den 27 januari 2011

mitt smink tips är en foundation som verkligen är jätte bra den heter Dream matte mousse . Den ger ett jämt resultat . och huden ser fräsch ut.Tips inskickad av aliciatimonen, den 9 februari 2011

Ett stort misstag som jag också gjorde en gång i tiden är att använda fingrarna vid applicering av foundation, gör inte det! Eftersom att du ständigt tar i saker samlas det en mängd bakterier där och bakterier i kombination av en fet foundation, kan leda till att du får bl.a finnar. Det är inte helt ovanligt heller att det blir ojämnare med fingrarna också. Sen är det många som undrar: svamp eller borste? Borste. Svampen är lite som fingrarna, samlar lätt till sig bakterier. Använd en borste som du tvättar hyffsat ofta för bästa resultat!

Tips inskickad av Julinee, den 13 februari 2011

Om man tar foundation på fingrarna och sedan tar i ansiktet blir det ojämnt, ta en svamp s blir det jämnt.

Tips inskickad av sanddis, den 13 februari 2011

du tar en klick på båda kinderna och på pannan och näsan och över och under läppen sen sprider du försiktigt ut fondation varsamt och jämnar ut alla ytor och så är det klart

Tips inskickad av thina98, den 13 februari 2011

Hej.. när ja använder foundation brukar jag ta en som heter maybelline new york new Affinitone vitamine E den är jätte bra ja rekomender att ni använder den först så tar du en ljus Sen tar du den ja skrev så brukar huden på aniskte bli jätte fint den tänker finnar på mig dom syns inget alla använder de nästan :D lycka till prova gärna

Tips inskickad av Desse2011, den 14 februari 2011

Jag har bara två viktiga foundation tips:
1: Ta en som slätar ut din hy men den måste matcha din hy!
2: Se till så att det inte blir ränder där du slutar.

Tips inskickad av johannahuttu, den 14 februari 2011

Använd foundationborste som du måste tväta 1-3 gånger i veckan för att den ska hållas ren...använder man svamp suger svampen åt sig typ halva burken och man kan typ bara använda en svamp i en vecka tills dem börjar gå söder...Dutta in foundationet med foundation borste så blir det en jämn yta i ansiktet:)

Tips inskickad av saraerixoon, den 17 februari 2011

Att använda fingrarna kan ge ett fläckigt och ojämnt resultat om man inte är jätteförsiktig så därför är det bäst att använda svamp eller foundationpensel.

Om man använder svamp så måste man byta ibland eftersom det uppstår bakterier som kan leda till finnar. Svampar suger även åt sig mycket så i längden är det billigast med pensel och själv rekommenderar jag det.

Om man använder pensel så måste man dock göra rent den av samma orsak som ovan och det måste man göra med
alla penslar och borstar. Jag brukar tvätta med shampoo ibland och emellanåt lite oftare så sprayar jag med penselrengöring ;)

Tips inskickad av Namisia, den 27 februari 2011

Sminka näsan mindre

Näsan kan vara lite svår att göra någonting åt. Därmed inte sagt att det inte går! Vill man ha en mindre näsa är det viktigt att först och främst använda ganska ljus foundation och puder ovanpå det. Bara detta gör att näsan ser mindre ut på en gång eftersom skuggorna försvinner. Det är viktigt att både foundation och pudret är matta. Detta räcker för många.

Men man kan också lägga till egna skuggor för att göra att näsan ser smalare ut. Använd ett puder som är något mörkare än din foundation men det får inte vara alltför mörkt eftersom färgen måste smälta in och se naturlig ut. Applicera pudret på näsans sidor. Detta kommer att göra att den ser tunnare ut. För att göra näsan ännu mindre, använd ett ljust puder på nästippen. Det är speciellt användbart för dem som har en väldigt rund näsa.

Ett annat trick för att avleda uppmärksamheten från näsan är att ha en frisyr med mycket volym eller "höga" frisyerer. Långt, rakt hår är inte att rekommendera.

Tips inskickad av Marie79, den 9 mars 2011

använd en rouge borste efter du har andvänt en svamp till foundation;)

Tips inskickad av pluttantjo, den 14 mars 2011

TIPS! ta inte foundation på ögonbrynen det ser orange ut!! :)

Tips inskickad av Soofiaas, den 23 mars 2011

innan du applicerar foundation- gör det här

1.tvätta ansiktet med rengöringsmedel.
2. använd ansiks vatten
3. sätt på dag cream så då blir din hud mjuk.
tre enkla steg för att få fräsh hud, det kommer att göra så att din foundation kommer se felfri ut och du kommer få fin hud

(om du har känslig eller torr hud rekomenderar jag att inte tvätta ansiktet, bara använda ansiktvatten, för om du tvättar förofta ansiktet så kommer all naturliga oljor att försiva som skydar din hud, det kommer göra så att du blir torr)
( även om man tvättar håret förofta gör det så att oljorna försvinner och då blir ditt hår tort )

Tips inskickad av ggirl96, den 24 mars 2011

När du tar på dig din foundation så är det bra om du sätter upp håret i en tofs, så att inte håret kommer i vägen, och se också till att du tar lagon mycket foundation, och att ha lika tunnt/tjock lager överallt :)

Hoppas att jag hjälpte er på traven :)

Tips inskickad av Beckizz, den 24 mars 2011

Hur hittar jag rätt nyans på min foundation?
SVAR:: Applicera färgen på din käklinje, inte handen. Din hand och ditt ansikte har ofta inte alls samma färg, så varför ska du matcha din nya foundation med dina händer?Tips inskickad av Nigar90, den 7 april 2011

om du har torr hud nu på vintern kan det vara bra att blanda din foundation med lite fuktkräm ;P

Tips inskickad av evelina9696, den 8 april 2011

Mineral foundation som man köper i vanlig affär innehåller väldigt ofta, lite mineraler! MEN en foundation behöver inte innehålla mineraler så länge du tvättar bort din foundation varje kväll, så får du fin hy ändå :)
ps. se till att se så du får rätt färg finns inte det ta en nyas ljusare eftersom ansiktet alltid är lite ljusare än halsen!

Tips på bra foundatuon : Tru match!

Tips inskickad av Grodan96, den 8 april 2011

Jag tipsar om sheer cover. Man ser helt osminkad ut och den är gjord på mineraler. Gå in på sheercover.se eller com. Jag lovar er. ni kommer inte ångra er! <3

Tips inskickad av Yuliiaah, den 9 april 2011

Ta med dig en fickspegel när du ska köpa ny foundation. Då kan du lägga på lite av underlagskrämen i ansiktet och se hur det ser ut utomhus. En nyans som ser bra ut inne i butikens lysrörsljus kan se helt tokig ut i dagsljus.

Tips inskickad av GloomyBear, den 9 april 2011

Har du valt rätt nyansen ska den bli osynlig när du applicerar den på huden mellan kinden och käken.

Tips inskickad av GloomyBear, den 9 april 2011

Som så många andra har jag fastnat för foundation i puderform. Det är fräschare på så många sätt, ser dessutom mer narturligt ut. Sen är det mer hygeniskt med en borste som du lätt kan tvätta.

Tips inskickad av , den 10 april 2011

Har du problem & tycker att din foundation ser kakig ut ? Då kan du testa med att först fukta din svamp/foundation borste innan ! Sedan kan du lägga krämen på ovansidan av handen , det värmer upp den vilket ger ett bättre resultat !
Är det fortfarande "kakigt" kan du testa att blanda ut din foundation med en vanlig ansiktskräm ! :)

Tips inskickad av RianneL, den 18 april 2011

När jag brukar sminka mig brukar jag använda typ ett finnstift som täcker över alla finnar och andra märken. Sen brukar jag ta en vanlig foundation, alltså en som passar din hudtyp. Då brukar jag använda en foundation borste som jag täcker över hela ansiktet med. När jag har gjort det, så brukar jag ta en ljusare foundation runt ögonen så att man verkligen framhäver ögonen. Sen brukar jag ta ett lite mörkare puder än den första foundation användningen, och tar ut över hela ansiktet. Nu är du klar! Hoppas du gillar det!

Tips inskickad av Lovisafrank, den 23 april 2011

Jag vill tipsa om Max Factors foundationar , jätte bra!

Tips inskickad av maliinemma, den 25 april 2011

hej jag vet en foundation som är jätte bra.. den heter isadora och det är soft beige den täcker finnar den är bra för om man inte vill att polmaskar eller finnar ska synas den är jätte bra den är köpt på H&M finns överallt iallafall på alla h&m hoppas de funkar lycka till :)

Tips inskickad av Desse2011, den 4 maj 2011

På sommaren ska ni inte ha för mycket smink på er om ni vill bli bruna i ansiktet, mascara går bra att andvända men foundation och puder rekomenderar jag att skippa på sommaren .

KRAM

Tips inskickad av mandizbuz, den 10 maj 2011

När du ska applicera foundation använd en foundationborste , om du använder svamp suger den åt sig minst halva burken vilket du inte vill.Dessutom så ska du "dutta" in själva foundation för att det ska hålla och bli en jämn yta om du använder foundation placera det då i hela ansiktet dra sist ut så att du inte får en fjortis linje, använd sist ett ljuasre puder en foundation för att det ska hålla bättre och för att det ska få en matt yta ta sist lite solpuder eller rouge på äppelkiderna eller kindbenen. Använd inte så mke foundation under ögon det kan lätt uppfattas som ringar under ögonen kan lätt bli välldigt mörkt och man vill ju se fräsh ut ellerhur?:D

Tips inskickad av saraerixoon, den 14 maj 2011

En bra foundation behöver inte vara dyr. Jag köpte en "moss"- foundation för endast 45:- och den är verkligen jättebra! Jag behöver knappt ha någon consealer (vet ej hur det stavas) under. Något du ska tänka på när du köper foundation är att den passar din hudfärg. Lägg vid hakan och jämför med halsen!

Tips inskickad av Karolina97, den 12 juni 2011

Innan du lägger på Foundation lägger du på Ldb i ansiktet sen tar du en svamp och lägger på ett lager med en foundation eftersom det inte ens är bra för huden. Och lägg inte Foudation på läpparna för dom blir så äckliga! sen vet jag att en del tar 100 lager men låt bli!

Tips inskickad av evelinasmart, den 16 juni 2011

Testa din foundation på halsen eller käken inte på handen ta också hellre en ljus foundation än en mörkare din egen hudfärg.

Tips inskickad av , den 16 juni 2011

1. Om du ska välja ett bra foundation färg , så dutta lite på handen , sedan gnugga in det i hyn .
Bästa resultatet!!
2. Ta helre ljusare än din hud färg. Om du är vinter blek , då.
3 .använd mineral foundation i sommaren , för om du har vanlig foundation kan inte huden andas .
Mineral smink är bra för ansiktet!

Det var mina tips!!:D

Tips inskickad av burcu13, den 20 juni 2011

jag brukade i varnliga fall lägga min foundation med fingrarna eller en svamp. Men i ett helt år nu lägger jag min foundation med en pensel. Det ser naturligare, jömnare, slätare och finare ut!! Testa ;)

Tips inskickad av Hozan1990, den 9 augusti 2011

För att få bästa resultatet,innan du her på foundation svepa på lite concealer runt ögonen och om du vill täcka något. Sen täcker du ansiktet med foundation och sedan lite puder elr Rouge :) Då får du ett fint ansikte!

Tips inskickad av NazzeKaulitz, den 17 augusti 2011

Köp gärna mineral puder/foundation det täcker lika bra som en vanlig foundation, och täpper inte till porerna och minskar risken för finnar och det inehåller inga kemikalier. :)

Tips inskickad av mahtab, den 18 augusti 2011

Tänk på att det bästa du kan applicera foundation med är en pensel. Och avsluta ALLTID med att dra uppifrån och ner så att inte de små håren i ansiktet läggs åt fel håll, det blir flammigt eller randigt. Sen är det super VIKTIGT att regelbundet tvätta sina penslar, gällande ögonskugga, foundation, rouge, ALLT. För det samlas otroligt mycket bakterier där kan jag lova, och brukar ni inte tvätta era penslar, ta en bajla och tvätta dem i så kan ja lova att ni kommer få en chock, för det är mer smuts än vad mann tror. OBS håll alltid borsten NERÅT annars sinner vatten upp i skaftet och det kan mögla! :)

Tips inskickad av Emmmsi, den 3 september 2011

Värm upp foudationen genom att lägga den i din hand. Då ser det mer naturligare ut ;)

Tips inskickad av XperiaLove, den 5 oktober 2011

Den bästa foundatonen för hyn är mineralfoundaton i puderform för så andas förtfarande ansiktet.
Men om man använder flytande foundaton ska man alltd festa foundation med en puder över för bästa hålbarhet.

Tips inskickad av Linnsroka, den 13 oktober 2011

Här ger jag kort och gott ett tips som ni troligen inte kommer ångra er med! att nemligen besöka Tikei's sida!! sök på google efter tikei och så kollar ni in lite på deras sida . rätt fina produkter till en billig peng. och det bästa av allt...att det är täckande!OCH att det är 100 % pure mineral makeup!! jag beställde hem det förra veckan och är kort och gott riktigt nöjd över det :)

Tips inskickad av Alexxxi3, den 8 januari 2012

När du ska köpa, gå in i två tre olika affärer och fråga om vilken de tror passar dig. Passa då på att kolla lite vad de kostar och vad det är du vill ha för egenskaper i din foundationen :)

Tips inskickad av Sussigkeiten, den 10 januari 2012

Om ni vill att sminket ska hålla länge, så kan ni börja med att applicera en återfuktande kräm,sedan en foundation primer, sedan foundation, och kanske ett puder på det?
Och sist men inte minst, så kan ni spraya på lite hårspray!
det funkar perfekt!

Tips inskickad av Elviraas, den 5 mars 2012

se till att göra runda rörelser i ansiktet när du sätter på dig foundationen, det blir bättre då !

Tips inskickad av EmelieeeM, den 11 mars 2012

kom ihåg kör hellre en för ljus än en för mörk!

Tips inskickad av marre1971, den 30 april 2012

Om man vill att sminket ska sitta hela natten/ kvällen när man kanske är på fest eller liknande kan man använda sig utav hårspray. När du är nöjd med din sminkning tar du bara och blundar och sprayar på lite hårspray i ansiktet och sminket håller sig jätte bra hela tiden och det är fortfarande lika lätt att få bort med vatten.

Tips inskickad av duvetbea, den 19 maj 2012

mitt tips är att ta i samma hud-ton eller ljusare för att de ska synas att man har något eller att de ska täka!, om man ska använda POWDER så ta lite på borsten och dutta av lite med fingret efter du har tvättat dina händer (inte blås de ger bakterier) och de va mitt tips, snälla adda mig, jag addar alla och om du addar mig addar jag dig!!!

Tips inskickad av aliialison, den 21 juni 2012

Just nu på eyeslipsface.se har det ett kit som heter festival kit. Kitet kostar endast 168:- och är Limited Edition. I det festival kitet får du:

e.l.f. Mineral Moisturising Lip Tint SPF 8 in Blush
e.l.f. Studio Eyeliner & Shadow Stick Black/Smoke
e.l.f. Studio Cream Blush in Flirt
e.l.f. Studio Radiance Enhancer in Golden
e.l.f. Studio Shimmer Sheets in Bronze
e.l.f Studio Moisturising Lotion Wipes in Coconut & Vanilla

så kolla in eyeslipsface.se

Tips inskickad av ESTH, den 1 juli 2012

Det du ska göra innan du lägger din foundation är att:
1.Tvätta ansiktet med ett bra finnmedel som förhindrar uppkomsten av nya finnar.
2. Smörj in ansiktet med en fet kräm, även fast du har en så kallad 'fethy'. Fet hy beror oftast på att ansiktet säger till att det inte får nog med återfuktning, så det är viktigt att smörja ansiktet även om du har väldigt fet hy. Låt krämen sätta sig i ca. 15 minuter.
3. Smörj ansiktet med ett tunt lager primer. Det är också något som hjälper dig med fet hy väldigt mycket, eftersom makeupen kan 'flytta' på sig under dagen. En primer gör att ditt ansikte får en fräsch och len känsla, men hjälper också till att hålla din makeup på plats. Det blir som en avskärmning mellan din hy och ditt smink.
4. Lägg din foundation med vad som känns bäst för dig. Antingen en borste, svamp eller dina fingrar! Om du använder svamp är det väldigt viktigt att byta svamp ofta. Annars bildas bakterier i svampen och du kan få finnar. Om du använder fingrarna är det viktigt att du tvättar händerna innan du petar i ansiktet, för vi har olja på våra händer som inte är speciellt bra att få i ansiktet. Glöm inte heller bort att du ska börja lägga din foundation från sidorna av näsan och utåt.
5. Nu är det dags att titta om du behöver concealer. Vanliga problemområden kan vara runt näsan, under ögonen eller på finnar.
6. Något mer som kan vara bra att göra för att hålla din makeup på plats är att lägga ett puder ovanpå din foundation. Antingen ett 'press-powder' eller ett 'translucent-powder'. Men ta bara lite, och kom ihåg att det inte ska se kakigt ut!

Tips inskickad av oliviawarnick, den 20 juli 2012

Innan du applicerar din foundation, använd en primer så håller den hela dagen utan att rinna av eller torka.

Tips inskickad av Minetteh, den 1 augusti 2012

Se till att du inte får någon fjortisrand

Tips inskickad av nilees, den 15 augusti 2012

Ta inte för mycket du ser man ut som en morot

Tips inskickad av nilees, den 15 augusti 2012

Använd en foundationborste istället för en svamp!
Det är mycket fräschare & bättre.
Det ger inga fläckar.

Tips inskickad av Saimasbeauty, den 25 november 2012

Ta en typ moistoriseing creame innan så blir det finare!! Använd inte för mycket för då ser man ut som en fjortis! Foundation ska inte synas för egentligen är foundation till för att släta ut huden och täcka finnar och sånt! Och använd det inte för mycket för då får man finnar

Tips inskickad av olivia2000, den 11 december 2012

Ett stort tips när du lägger foundation är att applicera den med en BB Cream borste i cirkulerade rörelser. Låt sedan foundation torka i tio minuter innan du applicerar puder. Annars kan det bli kakit.

Tips inskickad av FeliciaL1998, den 6 maj 2014

använd rätt färg!

Tips inskickad av Linnsroka, den 23 juni 2014

hej

Tips inskickad av Marwaashaba, den 27 juli 2014

Applicera foundation före concealer. Då ser du vad det är som faktiskt inte har täckts, och behöver täckas, men dessutom dras concealern runt om du applicerar den före foundation, och resultatet blir nog inte riktigt som du vill ha det.

Tips inskickad av emifra0216, den 11 augusti 2014

Contour make up

1~ använd först en foundation som matchar din hud ton i hela ansiktet

2~ (Highlight)
Applicera sedan en ljus foundation eller conceler under ögonen, ner till precis över kindbenen och sedan upp mot ögonen igen brevid näsan (så att det nästan ser ut som en triangel) och sedan mellan ögonbrynen upp mot pannan.
(Använd foundationborste för bästa resultat och "smörj" in med)

3~ (Contour)
applicera sedan en mörkare foundation eller conceler på kindbenen, pannan (vid hårfästet) och uppe på näsan. (Använd foundationborste för bästa resultat och "smörj" in med)

4~ använd sedan ett ljust puder där du applicerat highlight och ett mörkare puder där du applicerat Contour

/S
(Sök antingen på google eller youtube "contour make up" för video eller bilder som förklarar bättre!
Tips inskickad av Saaandraaas, den 11 februari 2015

Använd lite mörkare foundation på sommaren,1-2 nyanser mörkare.Och en fin röd rouge.

Tips inskickad av Stefani72, den 17 juni 2015