Gratismakeup.se

Gratis presentkort

Samla poäng genom att delta i kampanjer och erbjudanden, som sedan kan växlas in mot presentkort. Börja redan idag!

Bli medlem Få 5 000 poäng i bonus direkt!

lovliihh: tack

Ögonbryn

Att tänka på när du plockar dina ögonbryn:

Plocka inte ögonbrynen precis innan du ska iväg, eftersom det kan bli lite rött och irriterat runt omkring. Bäst är att plocka ögonbrynen dagen före. Plocka aldrig bort hela ögonbrynen, för att sedan måla dit dem. Det brukar se väldigt onaturligt ut.

1. Fyll i ögonbrynen till önskad form med en ögonbrynspenna eller en kajalpenna. Tänk på att ögonbrynen ska vara tjockare längst in och sedan smalna av utåt.
2. Använd en bra picett och plocka bort det som är utanför det du har målat. Du ska forma ögonbrynen underifrån. Ovanför plockar du bara bort de hårstrån som inte passar in i formen.
3. Borsta igenom ögonbrynen med en ögonbrynsborste.

Tips inskickad av byggarebob, den 16 juni 2010

Ett tips är att lägga ner lite extra tid och energi på sina ögonbryn. Man tror att man inte får så mycket för det, men enligt mig formar ögonbrynen hela ansiktet. Speciellt för de som använder glasögon. :)

Tips inskickad av lillsmeten, den 8 augusti 2010

Om du inte vill klippa och inte orkar hålla på med dina ögonbryn för mkt, så finns det en styling vaxpenna för ögonbrynen som du kan köpa=) Den är färglös så det syns inget när du stylar och formar dina ögonbryn som du vill ha dom!!

Tips inskickad av BmwBruden, den 10 augusti 2010

Om man vill styla sina ögonbryn och få en bra form. Ta en gammal mascara(ska vara rengjord) borste och spruta på lite hårspray och kamma dom som du vill ha dom.

Istället för att ta en penna och fylla i ögonbrynen med kan man köpa ögonbrynsskugga som ger en mer naturlig look.

Tips inskickad av gicki, den 14 augusti 2010

om du fyller i dina ögonbryn med penna(vilket är väldigt populärt just nu) så tänk på att de ska vara mörkare ute i kanten. Det ger en naturligare look :)

Tips inskickad av Frustration, den 16 september 2010

Innan du plockar ögonbrynen ska du verkligen vara helt säker på att du vill och att du vill ha så.
För om man sen ändrar sig och slutar plocka så att man bara gör det en gång så växer ju håret ut igen och det är INTE snyggt me små korta hårstrån (stubb) runt dom andra långa :)

Tips inskickad av amaaskaa, den 19 september 2010

Om du har problem med att din ögonbryns produkt inte håller så kan du prova att använda en ögonbryns penna och sedan toppa den med puder! Om du inte vill ha så mycket färg så använd bara penna/puder och applicera ögonbrynsgel!

Tips inskickad av Makeupbyjuli, den 29 september 2010

Jag rekomenderar att använda en speciell "rakbladspenna" Till att fixa ögonbrynen. Jag tycker själv att det bara är tråkigt att stå och noppa och de gör faktiskt ganska ont ibland.

Det som är bra med rakpennan är att det är hur lätt som helst att forma ögonbrynen så som du vill.

Tips inskickad av duvetjossan, den 7 oktober 2010

När du plockar dina ögonbryn så rekommenderar jag att smörja in brynen med en fet kräm för att det lindrar smärtan något.

Du kan även sätta på lite baby puder eller löspuder över ögonbrynen för att det framhäver håren och gör det lättare att se vilka som ska plockas!

Plocka max 5 strån i taget och ta sedan ett steg tillbaka från spegeln och se hur helheten blir. Då är det mindre chans att du överplockar.

Tips inskickad av Makeupbyjuli, den 5 november 2010

När det gäller att forma ögonbryn brukar man gå efter tre standardpunkter, om det inte är så att man nu vill ha någon annan form. Det är enkelt, och en 'koll' för att se om ögonbrynen är okej överhuvudtaget.

1. Ta en vanlig penna och lägg den så att den går från näsvingen rakt upp (alltså ska du inte sneda pennan så att den går längs näsan, utan den ska fortsätta upp i samma linje hela tiden från näsvingen). Om pennan ligger på ögonbrynets början så är det 'rätt'.

2. Behåll pennans ena ände vid näsvingen och sneda nu pennan så att den går rakt över mitten på ditt öga. Den delen av ögonbrynet som pennan passerar bör vara ögonbrynets högsta punkt.

3. Vinkla pennan ännu mer utåt, så att pennans ena sida ligger intill ytterkanten av ditt öga. Om ögonbrynet slutar intill pennan är det lagom långt.

Man mäter just på detta sättet eftersom man då kan anpassa ögonbrynen efter sitt eget ansikte; alla ser olika ut, har olika stora ögon och liknande. Stora ögon och små ögonbryn går inte ihop, därav dessa tre "regler" som kan följas om man så vill. Hoppas detta hjälpte ^^

Tips inskickad av Marionnette, den 15 november 2010

Längden på ögonbrynet får du om du lägger en penna från din ena näsvinge och upp emot och förbi den yttre kanten på ditt öga, där pennan slutar ska ditt ögonbryn oftast sluta! :)

Tips inskickad av fffffridaa, den 16 november 2010

Noppa inte dina ögonbryn för smalt utan låt de vara lite tjoclare med fin form det gör ögonen snyggare.Själv har jag fixat mina så.

Tips inskickad av Nigar90, den 21 november 2010

Jag vill bara säga till alla att det är inte snyggt med varken för tjocka eller för smala ögonbryn. Man ska gå till en speciallist som mäter och kollar vilken form som passar dig bäst. Du ska inte färga svarta om du tex är blond.

Jag har tipset om du vill ha snygga ögonbryn!

1. Borsta ögonbrynen uppåt och då ser du om det är några hårstrån som måste noppas bort.
2. Om du noppat precis så ta sminkborsten med lite puder , tar bort rodnaden.
3. måla med en brun ögonbrynspenna utifrån ögonbrynsspetsen fram och så borstar du igen tills formen ser bra ut !

KLART!!

Tips inskickad av SuomelaM, den 26 november 2010

När du plockar (noppar) ögonbrynen så ska du aldrig överplocka, plocka några hårstrån i taget och backa sedan i från spegeln så du ser hur det ser ut i helheten. Så att du aldrig överplockar de. Om du ska fylla i ögonbrynen med en penna kom ihåg att om det är mörkare utåt så ser det naturligare!

Tips inskickad av Rozan164, den 11 december 2010

när du nopprar bort ögonbrynen ska du ha ögonbryn som passar ditt ansikte och dina ansiktsdrag men sen finns det vissa hårstrån som inte syns som man inte får tag i under ögonbrynen, som är ljusa o kan va mörka som man inte får tag i. ta då en mascara och dra med under ögonbrynen så ser du alla hårstrån som ska bort. efteråt ser du skillnad.

Tips inskickad av Lineeea, den 1 januari 2011

noppa inte sönder era ögonbryn. när ni ska noppa så använd sax längst fram för att klippa av de långa ståna, och använd pincett för att ta bort det som är utanför.

Tips inskickad av ulrikasssssss, den 3 januari 2011

Om du är osäker på att noppra själv, så ska du gå till en frisör eller någon som nopprar och så säger du hur du vill ha de, så nopprar dom sen..Och sen är det bara att noppra efter det sen:)

Tips inskickad av BmwBruden, den 10 februari 2011

Ett tips är att inte plocka ovanför, de blir inte en bra form då, och andvänd en bra pinsett.

Tips inskickad av sanddis, den 13 februari 2011

När du ska noppa ögonbrynen använd en kajal penna och måla först hur DU vill ha dem..se att dem blir jämna och sedan börjar du noppa...använd en pincet som du endast använder till att noppa ögonbryn...noppa INTE över brynnen.Tänk dig att brynnen har som tre punkter.
1.nästippen och rakt up börjar brynet
2.nästippen och snet över ögat börjar böjet på brynnet.
3.från nästippen och precis brevid ögans slut slutar brynet...Tkr du att du har långa brynn klipp bara ner dem då...Färga sist med ögonbrynsfärg/kajal:)

Tips inskickad av saraerixoon, den 17 februari 2011

Ett bra tips är att ta Lypsyl på ögonbrynen! De formar sig jättesnyggt och blir mörkare, skitsnyggt!

Tips inskickad av DeniseGuelli, den 19 februari 2011

Tänkte bara ge er ett litet tips!

Släng din ögonbryns-penna och köp istället en ögonbryns-skugga och en hård sned-ställd pensel, du får så jäkla mycket snyggare och naturligare resultat :)

Tips inskickad av Amandasofia, den 24 februari 2011

Ps. lägg gärna lite bryn fix när du är klar så stråna ligger på plats och även då får du ett mer hållbart resultat! :) Finns jätte bra på Make Up Store!

Tips inskickad av Amandasofia, den 24 februari 2011

Efter att du plockat ögonbrynen, smeta på lite Aloe Vera, då försvinner det röda lite snabbare :)

Tips inskickad av Tantbilly, den 9 mars 2011

Ny när våren är kommen så är det alltid snyggt med "Snygga ögonbryn" Om man har ganksa mörk hår så är mitt råd att man färgar ögonbrynen en gnutta ljusare än hårfärgen.
Man ser ganska snyggare ut det piffar upp hela ansiktet!

Tips inskickad av effo, den 8 april 2011

Istället för att köpa en ögonbrynspenna så går det lika bra att applicera ögonskugga på ögonbrynet. Jag tycker att det blir ett riktigt bra resultat.

Tips inskickad av fhcemelie, den 11 april 2011

* plocka ögonbrynen efter att du har duschat för då gör det inte lika ont
* fyll i med en ögonbrynspenna för att få rätt form
* be en kompis om hjälp om du tycker det är svårt
* ta lite i taget så att du inte tar bort för mycket

lycka till!

Tips inskickad av Linnea95, den 16 april 2011

ett av de smartaste tipsen när det gäller ögonbryn är något jag själv har använt mig av i flera år;

tvätta rent en gammal mascara borste, när den är torr kan du spreja lite lätt på den med hårsprej och sedan lätt fixera ögonbrynen! Med sprejen ligger de på plats mycket längre :)

Tips inskickad av dangerous, den 18 april 2011

Hej, för er som har noppat för mycket av era ögonbryn och vill att de ska växa ut igen men känner att det går för långsamt... det finns bra ögonbrynsnäring på eleven.se

Tips inskickad av Sara09, den 26 april 2011

för att inte ögonbrynen ska bli så "rufsiga" kan man ta en gammal tandborste och ta vatten på den sen fixar man brynen med den.

Tips inskickad av , den 1 maj 2011

om man har ljusa ögonbry och inte orkar stå och måla i dom varje morgon så är det super enkelt att färga dom. jag färgar mina en gång i månaden och jag har sparat massor med tid på morgonen. :)

Tips inskickad av mmaaddddee, den 21 maj 2011

spraya lite hårspray eller smeta in lite mousse på mögonbrynen så håller dom sej fin hela dagen,

Tips inskickad av mmaaddddee, den 21 maj 2011

Jag har egentligen inget bra tips när det gäller ögonbryn. Jag vill bara tillägga att jag tycker det även kan vara fint med lite kraftigare ögonbryn! Men något du behöver tänka på är att se till att du har en form på dina kraftiga ögonbryn.

Tips inskickad av Karolina97, den 12 juni 2011

Jag tycker att det gör för ont att noppa bort ögonbryn, så jag fyller i ögonbrynsformen med en kajalpenna sen tar faktiskt en rakhyvel och dra längst med kanterna, och det blir bra! :)

Tips inskickad av Bambiiii, den 12 juli 2011

En grej som gör för att forma ögonbrynen är att först borsta dom med en ögonbryns borste och forma dom så som jag vill ha dom, spraya lite hårspray så det stelnar också, det blir nice!

Tips inskickad av mjws, den 7 augusti 2011

tänk på att ögonbrynsfärgen gärna ska vara en nyans ljusare än håret, då ser det mer naturligt ut och du får inte ett lika skarpt ansiktsuttryck. :)

Tips inskickad av alwaysabove, den 26 augusti 2011

Om man har ljusa ögonbryn, kan man sätta lite vitt puder under, för att framhäva de.

Tips inskickad av SophV, den 20 september 2011

Om du är osäker på hur du ska forma ögonbrynen, låt de växa ut & boka tid hos en frisör som formar dem åt dig, noppra/raka sedan efter den formen :)

Tips inskickad av Kiwiis, den 10 oktober 2011

måla era ögonbryn tydliga, det är modernt med stora ögonbryn! Plocka dem också en bit in så att det inte finns någon risk för unibrow! Färgning rekommenderas också! :D

Tips inskickad av citrusblomma, den 13 januari 2012

jag tycker att man aldrig ska göra sina ögonbryn smala som tandpetare för då ser man efterbliven ut. man ska ha dem lite tjockare för då kan man ju se att man har ögonbryn i alla fall. och så ska man alltid se till att man borstar dem så dem inte ligger konstigt och ser buskiga ut.

Tips inskickad av juliahalonen, den 24 januari 2012

Färga ögonbrynen om du har ljusa strån.

Tips inskickad av Camellia1, den 3 mars 2012

Vill man ha en högre punkt vid ögonbrynets högsta punkt ska man använda sig utav lite foundation kräm, det stärker ögombrynet så att det ser fräscht ut samtidigt som det får en hög punkt.

Tips inskickad av lola12, den 5 april 2012

ett tips är att ta en penna och lägga ena delen av pennan vid näsvingen och den andra änden vid slutet av ögat och där ska ögonbrynet sluta. ögonbryn ska aldrig vara längre än ögat

Tips inskickad av cookies, den 26 april 2012

Ett tips om du tycker att det gör ont att plocka ögonbrynen är att plocka efter att du duchat ! Det varma vattnet öppnar hårsäckarna .

Tips inskickad av oliviiae, den 18 juni 2012

Ett snabbt tips om man inte har så mycket tid och behöver styla ögonbrynen snabbt är att ta lite hårspray på fingertopparna och stryka med ögonbrynen så du vill ha det!

Tips inskickad av EmmahSophia, den 26 augusti 2012

det är riktigt snyggt med markerade ögonbryn!
noppa dina ögonbryn i en snygg form (tkr du att de gör jätteont att noppa kan du ta en "rakbladspenna" och fixa formen med den)
när du har en form du vill ha så tar du en ögonbrynspenna eller ögonbrynsskugga i en passande färg och fyller i ögonbrynen. det kommer bli markerat och riktigt snyggt! ;)
tänk på att inte noppa/raka av för mycke av ögonbrynen, de ä int så fint. tänk även på att inte ta för mörk färg om du har ljust hår,osv.

Tips inskickad av feliciasplace, den 26 september 2012

När du har tagit en ögonbrynspenna och det kanske blev lite för mörkt, så kan du ta en ögonbrynsborste och "borsta" igenom brynen, då blir det ljusare.

Tips inskickad av KBra, den 27 november 2012

De flesta blondiner passar i ljusbruna bryn, ett bra budget tips är att använda en ögonbrynpenna från H&M, de är billiga och jag har hört att de är bra!

Tips inskickad av KBra, den 27 november 2012

Ifall du är nybörjare på ögonbryn och hur man plockar dem så säljer Kicks ett kit från bland annat "Too faced" där det finns mallar så man vet hur man ska plocka sina ögonbryn samt olika skuggor och en penna för att snyggast fylla i dem ;) Själv köpte jag precis ett och är super nöjd!

Tips inskickad av Anniiies, den 10 januari 2013

om du lägger på en ljus skygga under brunet så framhäver du ögonen och ser fräschare ut!

Tips inskickad av juliamalmborg, den 21 november 2013

om du är blondin ha aldrig kolsvart ögonbryn använd helst en ljusbrun ögonbryns penna eller färga i en nötbryn färg

Tips inskickad av paintmakeup, den 23 juli 2014

Om du vill att dina ögonbryner ska växa ska du inte noppa dom och ha tålamod

Tips inskickad av ansal123, den 10 december 2017